At sørge på den gode måde


Selvom det synes hårdt, så kan det være din mulighed for personlig udvikling. Psykoterapi kan vise dig hvordan.

Læs
Et liv efter sorg

Det er vigtigt at sørge når man er ked af det. Sorgprocessen i sig selv kan have en helende virkning. At sørge på den rigtige måde kan være vejen ud af sorgtilstanden. Dog skal du vide, at der ikke findes én rigtige måde at sørge på. Enhver må finde sin egen vej.

Hvordan kommer man igennem sorgen?

At opleve sorg hører til et af livets vilkår. Det tager tid for kroppen og sindet at forarbejde traumata. Sorg er en af måderne hvormed kroppen behandler traumatiske oplevelse på. Det vigtigste i denne proces er at konfrontere sig selv med sorgen. Terapien giver dig mulighed for at tømme dit 'hjerte', lærer dig at takle din sorg med værdighed og på sigt komme videre med dit liv.
Det generelle formål er at lære at være i sorgen og ikke flygte fra den, men at acceptere den som en del af livet og en del af den situation man lige nu befinder sig i..

Lær at leve med sorgen, men får den ud af kroppen

Bliver man ramt af sorg er det vigtigt, at man får talt om den, på den måde man nu engang synes passende. Det er underordnet om det er en god ven der lytter, en psykoterapeut eller nogen fra ens nærmeste familie. Det er vigtigste at få sorgen bearbejdet.

Dét som man måske ikke er helt klar over er, at uforløst sorg kan sætte sig som psykosomatiske symptomer i kroppen. Sorg kan blive til fysisk ubehag.
Udover at sorg kan påvirke kroppen, påvirker den selvfølgelig også vores sind. Symptomer på sorg kan nemt komme til at ligne symptomerne på en depression, vidende at de to psykiske tilstande umiddelbart ikke har noget med hinanden at gøre.

Lad psykoterapien hjælpe dig

I psykoterapien prøver vi at tage hul på din sorgproces. På en skånsom måde taler vi om det, der gør ondt. Du vil opleve, at så snart sorgens onde cirkel er blevet brudt, vil en lettelse og ‘gode’ følelser komme tilbage til dit liv. Selvfølgelig vil mindet om dét, der udløste sorgen være der, men den vil ikke længere dominere dit liv.

Mennesker er ikke ens. Hvad der er godt for den ene er skidt for den anden. Derfor er sorg-arbejde også 100% individuelt. Nogle mennesker har brug for at vise omverdenen at de er i sorg andre har mere brug for at sørge i det stille. Uanset, hvilken måde der er den rigtige for dig, så står én ting fast - sorgen skal konfronteres.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk