Er du ung og har stress?


Det kan være hårdt at være ung. Som et ungt menneske er man udsat for meget pres. Derfor skal du lære at passe på sig selv!

Læs
At være ung og stresset

Det er ikke kun 'gamle' mennesker, der får stress - desværre. Flere og flere unge får stressdiagnoser. Det kan være at den unge oplevet at det simpelthen er får hårdt at gå i skole, have et fungerende socialt liv, samt det, at skulle være tilgængelig 24-7.
At være ung i dag kan være hårdt og stressende. Det gælder om, at du lærer nogle gode strategier, der hjælper dig til at kunne være i dit liv, uden stress, men med glæde og trivsel.

Unge og stress

Alt for mange unge oplever i dag at de er stresset. En undersøgelse fra Centeret for Ungdomsstudier viser at 34% af de adspurgte gymnasieelvere føler sig psykisk udfordret. Dette tal er urimeligt højt. Stress kommer bl.a. at man føler at tiden ikke slår til (for lidt tid), mangel af kontrol, eller følelsen af, at man ikke slår til samt hjælpeløshed. Hvordan kan det være at så mange unge i dag oplever nogle eller samtlige af de ovenfor nævnte symptomer?

Hvad sker der?

Vi lever alle i verden som er hyper eksponeret. Ønsker du succes, især social succes, så gælder det om at fremstå, som et glansbillede af dig selv og en perfekt spejling af samfundets ypperste succeskriterier. At de fleste mennesker ikke kan efterleve dette er selv sagt. En voksen kan 'nemt' sige fra. Men en teenager kan nemt blive fanget i dette sceneri og bliver det i stigende grad.

Hvad kan psykoterapien gøre for dig?

Det som jeg kan tilbyde dig er at hjælpe dig med at styrke dit generelle selvværd. Ved at styrke din selvbevidsthed bliver det nemmere at sige fra overfor forespørgsler, som du egentlig ikke ønsker at forholde dig til. På denne måde fjerner du en af de største stressorer. Samtidigt med det vil du blive bedre til at stille spørgsmål ved den gældende samfundsorden. Ønsker du overhovedet være en del af samfundets hyper eksponering, eller vil du heller foretrække et liv, hvor der er mere ro end uro?
Det andet udbytte du får af terapien er, at du begynder at hvile mere i dig selv. Dette vil igen medføre, at du bliver mere uafhængige af andre accept. Du vil ikke længere tillægge andre menneskers holdninger og værdier den samme betydning og mere stole på dine egne holdninger og overbevisninger (se dine personlige rettigheder). Desto tidligere du formår at gøre dig uafhængig af andres værdier, normer og holdninger desto tidligere vil du finde frem il, hvem du er og hvordan du ønsker at dit liv skal være

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk