Psykoterapi og meditation


Mindfulness er intet andet end at være agtpågivende på de små ting i din hverdag.

Læs
Meditation og psykoterapi hører sammen.

Det er nemt nok at være mindfull når man er munk (uden mand/kone og tre børn samt en husholdningen der skal passes) og man sidder alene på et bjerg og mediterer. De fleste af os fører en noget anderledes tilværelse. Det gælder om at få dele af mindfulness konceptet integreret i en travl hverdag. Dette er noget psykoterapien kan hjælpe dig med.

Meditation er ikke nogen mirakelkur

Hvis du tror, at meditation eller mindfulness gør dig til et bedre menneske, så kan du godt tro om igen. Hvis du tror, at mindfulness er noget man gør når man føler for det, ja så behøver du slet ikke læse videre. Men hvis du tror, at meditation er noget der skal opøves og som derfor kræver tid, og at du er villig til at gøre det i stedet for blot at tale om det - ja så skal du bare læse videre.

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er den traditionelle buddistiske meditation, hvor man har fjernet de religiøse elementer.

Hvad kan det hjælpe mig med?

Mindfulness kan hjælpe dig med at lære at takle forstyrrende tanker, tankestrømme eller tankemønstrer. Lider du af depression, stress angst eller på anden vis er psykisk ustabil, så kan mindfulness hjælpe dig med at lindre symptomerne. Mindfulness kan ikke nødvendigvis fjerne den psykiske belastning, men den kan gøre dig opmærksom på, hvordan dine egne tanker kredser om din tilstand og hvordan du bryder denne cirkel.

Det nemmeste i verden og alligevel anstrengende

Måske er meditation noget af det nemmeste her i verden at gøre. For i virkeligheden, skal du nemlig ikke gøre andet end bare at side og lukke dine øjne. Men du skal gøre det! Det er ikke nok at ville gøre det. Du skal gøre det! Og det helst hverdag. Hvis du synes at det er en umulighed for dig – så vil meditation ikke kunne hjælpe dig.

Hvad kan du forvente?

Et mindfulnessforløb strækker sig over tre mødegange. Første gang vil du få en indføring mindfulness og nogle teknikker, som du kan bruge til din meditationspraksis. De to efterfølgende gange evaluerer vi på din meditationspraksis. Og så er det bare med at øve sig.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk