Mand! Frigør dig selv


Mænd er blevet for uselvstændigt i deres parforhold og det kræver mod at løsrive sig. Psykoterapi kan vise en vej.

Bliv din egen herre, men gør det ordentligt.

Det hjælper ikke at råbe tilbage

Hvad sker der mand?

Manden er under pres, eller skulle jeg rettere sige, at det billede de fleste har af en mand, er ved at afskaffe sig selv.

Mange mænd føler, at de er deres 'kvinder' underlegen. Kvinderne er både klogere, bedre til at snakke og det der dem, der tilsyneladende har buskerne på i de fleste parforhold.

Hvis skyld er det?

Spørgsmålet er, om det er kvindernes skyld. Er der noget om det? Bliver kvinder mere og mere vanskelig at leve sammen med? Stiller de for mange krav? Det siges, at mænd ikke er så gode til at kommunikere? Men kan det passe, at manden skal tilegne sig flere af kvindens egenskaber, kan dette overhovedet lade sig gøre? Eller er det kvinderne, der kunne have godt af, at lære at se tingene mere fra mandens standpunk?

En masse spørgsmål, som det kan være svært at finde det rette svar til. Men én ting er sikkert, noget skal der ske. Sådan, som udviklingen er lige nu er den, hverken god for kvinderne eller mændene. Kvinderne har i emanciperingens navn sejret sig ihjel og mændene er helt hægtet af.
Mandegrupper, mandeterapi har set dagens lys for at hjælpe mænd til at genvinde deres maskulinitet, men måske er det noget andet der skal til.

Hvad sker der hos Højby Psykoterapi?

Mine samtaler tager fat i et andet udgangspunkt. Det handler ikke om at frigøre sig fra kvindernes 'åg', eller lære at blive vrede på dem, for kvinder er mennesker og ikke genstande, som man skal lære at manipulere med.

Du skal lære at være dig selv og turde at se konsekvenserne af dine valg i øjnene. Du skal hverken lærer at blive bedre til at kommunikere, hvis du fx er den stille type, ej heller skal du lære at være mere agressiv når du er den blide type.

Det handler ikke om skyld. Det handler om at du lærer at tænke med hovedet og at du selv minder dig om, at der er noget der hedder integritet. Hvis du lader alle og enhver træde på din integritet, bliver du aldrig lykkelig i din tilværelse. Du kan ikke tvinge nogen til at forblive ved din side og det vil faktisk heller ikke lykkedes dig, hvis du ikke er ærlige overfor dig selv og dermed også ærlig overfor din partner.

Du skal lære at blive mere selvbevidst. Lærer dig selv bedre at kende og derved også finde ud af, hvem du passer sammen med.

Det er ikke kvinderne der skal lave sig om, det er manden, der skal lære at finde tilbage til sig selv uden, at skulle finde sin indre hulemand frem. Der er nemlig ikke brug for flere hulemænd, men der er brug for mænd, der tør at være ærlige.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk