Image

Et godt selvværd beskytter


Selvværdet beskytter. Livet er ikke en dans på roser. Et godt selvværd er en forudsætning for at komme helskinnet gennem tilværelsen. Psykoterapi kan vise vejen.

Læs
Image
Image

Selvværdet beskytter dig mod livets udfordringer. Intet menneske kommer gennem livet uden at blive mødt af modgang. Det gælder om at komme igennem disse perioder så godt som muligt. Er vi kommet på den anden side burde vi helst også være blevet klogere, således vi ikke bringer os i samme situation igen.
Et godt selvværd beskytter ikke kun, men det kan også hjælpe os med at reflektere over det, der er vigtigt.
De fleste kan måske ikke se sammenhæng mellem evnen at kunne reflektere og et godt selvværd. Når man reflekterer over noget, især når det er noget vigtigt, så kan man ikke andet end at tænke over ens egen rolle, eller ens eget ansvar. Dette er ikke altid lige sjovt. Når man ser på sig selv med kritiske øjne, så finder man måske ud af noget, som ikke er så positivt. Besidder man et godt selvværd, så bliver det nemmere at erkende egen ansvarlighed. I stedet for, at man fortrænger, så afdækker man.
At turde at se sine egne fejl i øjnene, kræver netop et godt selvværd. Psykoterapi kan måske være det redskab du mangler.

Selværddet danne fundamentet for tilværelsen

Et godt selvværd handler ikke om, at man skal se godt ud og turde at det der er sjovt. Det skal bruges til at hjælpe os, når livet er modspiller frem for medspiller.

Mange mennesker oplever, at livet på et eller andet tidspunkt er mere modspiller end medspiller. Det kan være at man bliver ramt af sygdom, sorg, stress, depression, kærestesorg, skilsmisse, for mange teenager i huset osv. Der kan være mere eller mindre modgang, men ingen af os kommer udenom livets udfordringer.

Kan selvværdsfølelsen ændres?

Spørgsmålet er hvordan vi takler livet når vi oplever, at det går op ad bakke? Grundlæggende kan det siges, at desto bedre ens selvværd er desto bedre rustet er vi til at tage imod de udfordringer, som vi møder på vores vej. Selvværdet er en af de byggesten, som er med til at danne vores personlighed, og som er med til at bestemme, hvordan vores adfærd er overfor andre mennesker.

Føler du, at dit selvværd godt kunne trænge til en
booster? Så lad mig hjælpe dig. Det tager tid at rette op på et lavt selvværd, men det er muligt, det kræver blot den rigtige støtte og modet til at gøre noget andet end det du plejer.

Selvværd og Højby Psykoterapi, hvordan passer det sammen :)

Min terapiform på dette område består ikke blot af samtaler, for ord alene kan ikke rette op på et lavt selvværd. Jeg benytter mig af en speciel form for adfærdsterapi, hvor vi i fællesskab opbygger nye handlemønstre, som på sigt, vil give dig et bedre og styrket selvværd.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk