Parterapi - når parforholdet er kørt fast


Et parforhold bygger ikke kun på kærlighed. Gensidig respekt, følelsen af ligeværd og den gode kommunikation er ligeledes vigtige elementer.

Læs
Alle kan få et godt parforhold. Parterapi kan hjælpe.

Mænd og kvinder er lavet ud af det samme stof. Begge værdsætter kærlighed, respekt og ærlighed. Både manden og kvinden ønsker anerkendelse og tryghed i et forhold. Når begge parter vil det samme - hvorfor er det så til tider så svært at finde fælles fodslag? Er det fordi vi har mistet forståelsen for os selv og den anden? Parterapien kan måske hjælpe jer med at finde en ny balance i jeres parforhold.

Parterapien kan være vejen ud af en fastkørt situation

Når man opsøger en parterapeut sker det ofte fordi man oplever, at ens parforhold er kørt fast, eller at man står overfor nogle udforinger, som man ikke evner at løse på egen hånd. Der er mange forskellige udfordringer man kan blive udsat for, men nogle af de mest gængse er:

  • Vanskeligheder i kommunikationen. Man får ikke længere talt sammen og derved bliver det vanskeligere og vanskeligere at få løst konflikter og andre udfordringer.

  • Man bliver taget for givet. Hverdagens rutiner har lagt sig, som en dyne over parforholdet og kvæler alt hvad der hedder spontanitet, passion og ægthed. Man føler sig ikke længere set for den man er og anerkendt for det man gør.

  • Manglende interesse i den anden. Som tiden går oplever mange par, at deres partner ikke længere er interesseret i dem. Man er godt klar over, at man ikke kan være nyforelsket hele livet igennem, men derfor ønsker man alligevel, at ens partner viser og fortæller, at han eller hun vil én.

  • Konfliktskyhed. Konfliktskyhed er det samme som uærlighed. Man ønsker ingen ballade og derfor undgås enhver konflikt. Det er korrekt, der bliver ingen ballade, men man ødelægger forholdet på længere sigt. For at vide, hvor man har hinanden er ærlighed en væsentlig forudsætning. Konfliktskyhed er det modsatte af ærlighed.

Listen over grunde, hvorfor man vælger at begive sig i parterapi er meget lang og meget forskelligt. En fællesnævner er dog, at man gerne vil hjælpes. Fra tid til anden bliver man nødt til at erkende, at man har brug for hjælp og inspiration til at bryde en fastkørt situation og for at få ens parforhold tilbage på rette spor.

Hvad kan parterapi gøre for dig?

Parterapien kan være med til at hjælpe jer til at få øje på et større perspektiv, hvilket igen vil gøre, at I kommer til at se jeres partner på en helt anden måde og derved opnår større forståelse for jeres fælleshed og forskellighed. Når først I har fået øjne op for dette vil det også blive nemmere at få et ligeværdigt forhold etableret.
Gennem samtaler, øvelser og refleksion kan I få det parforhold I altid har ønsket jer. Men det kræver vilje og lyst til at prøve noget andet.

Gør jer selv den tjeneste og søg hjælp når det krisen kradser i jeres relation. I kan sagtens løse jeres problemer selv. Dette vil være den absolut bedste løsning. Men vis det viser sig at i kører i ring og de samme problemer dukker op igen og igen, så lad være med at tøve. En ting kan jeg sige med sikkerhed, jeres problemer kommer ikke til at forsvinde af sig selv.


Mere om parterapi og parforhold

Noget om kærlighed

Alle har brug for kærlighed, men …

Kærlighed kan være noget, som opstår spontant, men denne spontanitet er flygtigt. Så snart forelskelsen har forflygtiget sig og kærligheden evt. kommer til syne begynder ens 'indre-gartner' at komme på arbejde. Ligesom en gartner i en have, så sørger ens indre-gartner for, at kærlighedens have plejes, så den kan blomstre og vise sin pragt året rundt. Men dette kræver en indsats. Holder gartneren en for lang pause, så visner haven. Sådan er det også med kærlighed. Nogle vil sige, at kærlighed er arbejde andre vil sige, at kærlighed er en kunst der skal læres.

Det kan godt være, at kærligheden kommer af sig selv men den kan også forsvinde af sig selv, hvis ikke den holdes i live med engagement, passion, forståelse og dialog.


Parforhold

10 fede måder at ødelægge sit parforhold på

Se nedenfor. Der følger en liste over de 10 ting, som har vist sig at være det rene gift for et parforhold. Er I i tvivl, hvad I skal gøre for at redde jeres relation? Simpelt - gør det modsatte.


Mere om parterapi

Parterapiens 4 faser

I det følgende kan du læse mere om parterapi. Generelt set kan parterapien opdeles i fire faser. Hver fase har sit unikke præg. Læse mere om, hvad der venter jer :)


Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk