Parterapi er for alle


Parterapien kan være med til at skabe det 'gode' fundament for jeres parforhold og give jer den tryghed I ønsker.

Det sker for alle

Fra forelskelse til kærlighed, eller fra fantasi til virkelighed

Når forelskelsen har lagt sig og de lyserøde briller er begyndt at se normale igen (efter ca. 6 – 12 måneder), så vil det vise sig om forelskelsen kan blive til kærlighed. Viser det sig, at kærligheden for alvor har fået fodfæste, ja så er vejen fri og man kan begynde sammen med sin partner at opbygge den tilværelse, som man godt kunne tænke sig.

Men som tiden går hænder det, at der dukker flere og flere udfordringer op, som man måske ikke helt var forberedt på. Mange par oplever, når de fx vælger at flytte sammen, eller når det første barn er på vej, at de udsættes for udfordringer, som de slet ikke havde set komme. Hvad skal man gøre nu? Skal man ikke bare prøve at løse konflikterne selv? Selvfølgelig skal man det. Men viser det sig, at man igen og igen vender tilbage til de gamle mønstrer, og man ikke kan løse problemerne på egen hånd så kunne det være en ide med en intro-samtale hos en parterapeut.
Parterapi kan noget, som man ikke kan få hos en ven, eller ens forældre. De er sikkert gode at tale med, men tør ens venner fortælle én sandheden? Den erfarne parterapeut gør netop dette. Parterapien kan ikke altid redde et parforhold, men terapien kan skabe afklaring og hjælpe parret med at muligheder og skænke et fornyet håb.

At finde sammen igen

Hvorfor parterapi?

Mange tror fejlagtig at parterapi er en langvarig proces, som tager lang tid og koster mange penge. Intet kunne være mere misvisende. Det er korrekt, at der findes forløb, som strækker sig over længere tid, især hvis problemstillingerne er meget følelsesbetonet. Men de fleste af mine samtaleforløb er af kortere varighed.

Når I har besluttet jer for at arbejde sammen med mig, får I hjælp til, at få nogle af jeres issues belyst. Måske er det kommunikationen som det kniber med, eller at der mangler en gensidig forståelse.
Ved ganske få samtaler og de efterfølgende tiltag vil der i løbet af kort tid åbne sig nogle helt nye muligheder for jer.

Her følger en kort liste over de forbedringer, som I vil opleve. Disse forbedringer bygger udelukkende på en ændring af jeres indbyrdes kommunikation og en optræning i at få en bedre forståelse for hinanden og hinandens forskellighed:

  1. Bedre kommunikation
  2. Bedre selvforståelse
  3. Bedre selvværd
  4. Mere gensidig respekt
  5. Nemmere ved at anerkende
  6. Bedre til at være overbærende

Samtalerne skal hjælpe jer med at genskabe den gode tone i jeres forhold. I fælleskab skal vi udvikle strategier, som hjælper jer med at fremme en ærlig og konstruktiv dialog. På sigt vil denne fremme jeres gensidig forståelse; en vigtig grundsten i jeres ’fornyede’ parforhold.

Det kører ikke sig selv

Husk de gode vaner

Forbedringer af disse seks punkter alene kan være med til at revolutionære et parforhold. Desto tidligere I begiver jer i parterapi desto større vil effekten være? Men hvorfor?
Disse seks punkter, udover selve kærligheds og intimitets princippet, er utrolig vigtige for at få et parforhold til at fungere. Er de ikke til stede, så er der risiko for, at parforholdet går i stykker. Det handler altså om at udvise rettidigt omhu.

Kærlighed og intimitet er vigtige, men hvis man ikke kan tale ordentligt sammen, eller hvis man ikke respektere og anerkender sin partner, så vil kærligheden og intimiteten gå i opløsning. For at forhindre dette skal dårlige vaner og en uhensigtsmæssig adfærd afdækkes og ændres. Dette er ikke nemt når man skal gøre det alene, men langt nemmere og ikke mindst hurtigere, hvis man lader parterapien hjælpe sig.

Oplever I udfordringer, eller er der ved at opstå problemer i jeres relation, så lad være med at tøve. Kontakt en parterapeut, som I har tillid til og som passer godt til jer. I stedet for at I selv går og slås med tingene, få hjælp udefra. I vil opleve, at med den rette indsats vil I få jeres parforhold op på et helt andet og bedre niveau. Men selvfølgelig bliver jeg nødt til at understrege, at forandring ikke kommer af sig selv, men at det kræver lyst og vilje til forandring.

Hvor er forelskelse dog bare en dejlig ting. Men intet varer ved heller ikke følelsen af at være dybt forelsket. De fleste ønsker, at deres forelskelse udvikler sig til kærlighed. Men kærlighed er noget der skal plejes.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk