Hjælper parterapi ved skilsmisse?


Der findes få lykkelige skilsmisser, men at få en 'god' skilsmisse er bestemt ikke umuligt.

Læs
Hjælp jer selv og jeres børn - det er jeres ansvar.

Det kan være, at jeres forhold ikke stod til at kunne blive redet. Men det behøver ikke ende tragisk. Giv jer selv en chance (til) ikke som ægtefolk, men som ansvarlige voksne. Det er vigtigt, at I prøver at indøve en så normal kommunikation som muligt uagtet jeres personlige følelser. I behøver ikke gøre det for jeres egen skyld, men for jeres børns trivsel.

Når skilsmissen er uundgåeligt

Det er ikke altid, at det kan lade sig gøre at redde et ægteskab. Er I blevet enige om, at gå hver til sit, så kan det være en god ide at overveje om I skulle gå i parterapi især når der er børn involveret. Det behøver ikke ske lige med det samme, men måske nogle måneder efter I er flyttet fra hinanden.

Hvorfor parterapi når man skal skilles, eller lige er blevet det?

Der er to ting som man SKAL have eller få styr på:

  1. Følelserne i forhold til ens tidligere partner
  2. Den generelle kommunikation

Grunden til jeg fokuserer på disse to faktorer er med henblik på tiden efter skilsmissen. Tiden efter bruddet bliver ofte undervurderet. Det kan godt være, at man bliver skilt, men man slipper ikke for den anden. Det er derfor vigtigt, at man får etableret en tydelig kommunikation lige fra begyndelsen af. Desto mere tydelig og afklaret kommunikationen er desto mere vil den forblive det i tilfældet af, at nye partnere kommer ind i billedet.

Børn har brug for stabilitet. Når nu de ikke kan have deres forældre boende sammen under et tag skylder man dem, at de voksne formår at udarbejde gode kommunikationsstrategier således, at tiden efter bruddet går så gnidningsløst som muligt.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk