Den sammenbragte familie


Familieterapi kan hjælpe jer med at klare de udfordringer I møder når I er en sammenbragt familie

Læs
Find lykken i den sammenbragte familie.

En familie er ikke bare en tilfældig ansamling mennesker. Det er en enhed, som er bundet sammen af kommunikationsmønstre, uskrevne regler, officielle aftaler, traditioner, kultur og historie. Det kan næsten ikke blive mere kompleks. Hvordan mon det vil være hvis Danmarks to største virksomheder lige pludselig skulle fusioneres? Mon ikke de havde brug for en ekstern konsulent? Derfor kan det være en fordel at søge hjælp, når den nye storfamilie skal integreres.

Den store udfordring

Så vidt jeg er orienteret så ligger skilsmisseprocenten på ca. 75% (2019), hvad sammenbragte familier angår. Dette tal er horribelt højt.

Hvorfor er det sådan?

Det er åbenbart rigtigt svært, at få en sammenbragt familie til at fungere. For det meste er det pga. børnene. De voksne har ikke noget problem med hinanden, de har jo netop fundet sammen i kærlighed til hinanden. Det er så snart, at mine og dine og måske vores fælles børn skal opdrages eller integreres, at vi er udfordret på at fordele sol og vind ligeligt.
En af de helt store grunde til, at konflikter opstår er de voksnes manglende formåen til at skrue ned for deres egne projektioner og overbevisninger. Hvis man skal integreres med andre mennesker, så nytter det ikke noget at møde disse 'nye mennesker' med fastgroede overbevisninger og gamle vaner. Der er ikke kun tale om nytænkning, men at man bevidst dropper ens egne barriere for at se, hvor den nye familie konstellation eller det nye familieprojekt vil bære én hen. Dette kræver refleksion og ærlighed. Og her vil jeg tillade mig at understrege;
de fleste vil ikke kunne gøre dette uden hjælp udefra.

Egen erfaring

Personligt er jeg i den situation, at jeg ligeledes lever i en sammenbragt familie på 7 personer. Jeg ved af egen erfaring om alle de udfordringer, som følger i kølevandet på denne familiekonstellation. Det jeg har lært af denne proces er, at det er mere vanskeligt end jeg havde regnet med. Men indtil videre er det lykkedes os. Vi er fortsat sammen efter 5 år :)

Hvad kan jeg tilbyde?

Det som jeg kan hjælpe jer med er først og fremmest at tilbyde jer et sted, hvor I kan tale om jeres udfordringer. Et frirum, hvor I ikke behøver at tage hensyn, men hvor I kan tale frit uden at blive dømt.
Jeg kan hjælpe jer med at udvikle strategier, som vi i fælleskab får integreret i jeres hverdag således det bliver nemmere for jer at navigere i jeres familie-dagligdag.

Højby Psykoterapi - Hollufgårdsvej 10 a (Højby SundhedsCenter), 5260 Odense, 31 10 58 04, mh@hoejby-psykoterapi.dk